maanantai 21. toukokuuta 2018

Hoitokoirista helpotusta koirakuumeeseen?.. tai sitten ei :)

Hoitokoiramme Rucan ja kuopuksemme jutteluhetki

Olen ollut aina eläinihminen ja koirat varsinkin ovat olleet lähellä sydäntäni. Sain ensimmäisen koirani kun olin kolmannella luokalla ja parhaimmillaan perheessämme oli 5 koiraa. Toki elämäämme on kuulunut jos jonkinlaista eläintä maatilalla eläessämme - tutuiksi on tulleet lampaat (joita oli useampi sata), lehmät, kalkkunat, possut, broilerikanit (joita ei raaskittu syödä :)), kanat ja tietty kissat ja onpa minulla ollut hevonenkin.. unohdinkohan jonkun lajikkeen listalta :)?

Kun muutin tänne pääkaupunkiseudulle 2000 niin aloin himoita omaa koiraa ja pari vuotta siinä kuumeessa meni, mutta tein silloin vuorotyötä niin koiranpito olisi ollut aika hankalaa epäsäännöllisten ja pitkien vuorojen takia. 2002 siirryin päivätöihin ja totesin, että nyt on hyvä mahdollisuus ottaa koira elämään. Olin viehättynyt Suursnautsereihin ja toukokuussa 2002 meille tuli Otto ilostuttamaan elämäämme. Otto oli aika touhukas kaveri ja alussa meinasi mennä kyllä hermo siihen jatkuvaan kokeiluun ja valtataisteluun :).. mutta äitini lastenkasvatus neuvoin: vuoden päästä helpottaa :). No, vuosi vuodelta koira vaan "parani" ja oma rakkaus riiseneihin vaan syveni. Otto sai elää hyvän elämän aina syksyyn 2014 asti mutta 12,5 vuoden iässä terveys oli siinä kunnossa, että Otto oli laskettava juoksemaan vihreämmille maille.

Omasta koirasta hoitokoiriin


Hoitokoiramme Ruca. Ruca on 3 -vuotias Suursnautseri.


Kyllä koti on ollut ontto ilman koiraa. Meni pitkään, että tottui siihen, että tietyissä jutuissa missä koira oli ollut mukana ei sitä enää näkynytkään. Uuden koiran ottaminen ei tullut oikein kysymykseen kun en halua rotua vaihtaa ja tuollainen 70 senttinen 40 kiloinen koira ei ole oikein pienten lasten ulkoilutettavissa - tai kysymys olisi että kuka ulkoiluttaa ja ketä :D. Keväällä 2017 laitoin Faceen Riiseniryhmään viestiä, että jos joku kaipailee koiralleen hoitopaikkaa niin mielelläni auttaisin. Olenkin sitä kautta saanut muutamia eri koiria hoitoon ja yksi hoidokeista on käynyt varmaan ainakin kymmenkunta kertaa sitten viime kevään. Tämä järjestely on ollut ihan loistava! Me saamme koiraseuraa ja vastaavasti toiset saavat apua hoitotarpeeseen.

Viime kesänä sain viestiä että ihana 3 -vuotias "Ruttunen" kaipaisi keväällä 2018 hoitopaikkaa kolmeksi kuukaudeksi.. ei tarttenut ihan kauaa miettiä kun jo vastasin, että tänne vaan :). Nyt tuo kolme kuukautta alkaa olemaan lopuillaan ja täytyy sanoa, että varmaan olemme "matkoilla" kun Ruttusta oltaisiin tulossa noutamaan :D. Aika on mennyt kuin siivillä ja hauskaa on ollut. Ruttusessa on paljon ihan perinteisiä riisenimäisiä piirteitä, mutta läheisriippuvaisuus on tällä koiralla isolla L:llä :D.. aina pitää olla mukana kaikessa ja pääsääntöisesti noin 15 sentin päässä - parhain paikka on sylissä. Tämähän on ollut itselle ihan parhautta - toki pari kertaa on kahvit meinannut olla sylissä ja välillä lapset jää sohvalla Ruttusen alle kun hän ei paljoa katsele ketä alle jää kun haluaa tulla syliin :D. Lapset ovat kanssa ihan hullaantuneita Ruttuseen ja yhteisiä leikkejä on riittänyt - Ruttunen ottaa hienosti huomioon pienemmät ja osaa leikkiä niin että kummallakin osapuolella on hauskaa. Ruttunen onkin näyttänyt lapsille (joilla varmaan muistijäljet Otosta haaleita) miten ihana rotu Riiseni on parhaimillaan!

Se ettei välttämättä oma elämäntilanne anna periksi ottaa omaa koiraa niin suosittelen lämpimästi kaikille joille mahdollista ottaa hoitokoiria/eläimiä sitä kokeilemaan! Samalla kun voit auttaa jotakuta saat myös itse ihan valtavasti. Pidän myös tärkeänä että lapset oppivat miten eläinten kanssa ollaan ja kuinka niitä kohdellaan osallistuttamalla heidät mukaan hoitamiseen - omat kyvyt huomioonottaen. Toivon, että lapsille jää tästä opiksi kunnioitus ja arvostus mutta myös rakkaus eläimiä kohtaan <3.


1 kommentti:

  1. Olen niin onnellinen, että bongasin sinun ilmoituksen hoitopaikasta. En olisi voinut toivoa parempaa paikkaa rakkaalle ruttuselleni. On niin tärkeää tietää, että kaikki
    toimii, kun itse on maailman toisella laidalla. Kiitos vielä ❤

    VastaaPoista