lauantai 28. huhtikuuta 2018

Keratoconus - 2,5kk toimenpiteestä

Näin se aika vaan menee.. Sain tässä taannoin tiedustelua Keratoconuksen Faceryhmän jäseneltä, että miten menee ja ajattelin, että päivitänpä silmäni vointia samalla tänne blogin puolelle :).

Nyt on kulunut noin 2,5 kuukautta toimenpiteestä ja elämä alkaa voittamaan pikku hiljaa. Vielä muutama viikko sitten ei paljoa naurattanut...

No, mikä sitten mätti vielä 1,5 kuukauden jälkeen? 

En halua pelotella ketään ja ymmärsin jälkikontrollissa (1 kk toimenpiteestä) että kaikille ei edes tule tätä samaa ongelmaa mikä minulle tuli ja tämän hieman elämää hankaloittavan sumentuman pitäisi hävitä kokonaan tässä kuukauden kahden sisällä.

Kuuden viikon kohdalla ei ole mitään kipuja, herkkyyttä tai esim. valoarkuutta, mutta toimenpiteen jälkeen silmän näkökyky ei palannut edes vanhalle tasolle vaan silmäni oli "sumea". Ekat pari viikkoa oli niin huonoa etten voinut ajaa edes autoa kun en voinut lukea kylttejä ja ekan viikon jälkeen tuntui pahalta jopa istua pimeällä auton kyydissä. Koko hämärännäkökyky oli poissa! En olisi voinut ajaa metriäkään itse. Päivälläkin silmät olivat niin eri paria. Tuntui kuin toinen silmä mikä on "normaali" olisi se -3,75 ja toinen tyyliin -10.. eikä auttanut silmälasien vahvuuskaan korjaamaan eroa.

Periaatteessa tämä ei haitannut mitään tekemistä suuremmin vaan enemmän se on se ärsyttävä tunne kun et näe kunnolla ihmisten naamoja telkkarissa tai näe kunnolla tekstejä ja tämä korostui varsinkin iltaisin kun olisi hetki aikaa katsella telkkaa ja silmät on muutenkin väsyneemmät. Lukeminen ja koneella työskentely sen sijaan onnistui kun kohde on lähellä :).

Parin ekan viikon jälkeen tilanne ärsytti myös siinä mielessä, että olen migreenikko ja koska näkö on niin eri kummassakin silmässä niin parempi silmä yritti kompensoida huonompaa ja se taas aiheutti migreeniä.

Päivä päivältä silmä on kuitenkin parantunut ja näin 2,5 kuukauden kohdalla silmä on jo suht normaali - nyt on vaan jo niin valoisat illat etten ole päässyt testaamaan uskaltaisinko ajaa pimeässä.

Seuraava kontrolli on toukokuussa ja jos kaikki on siihen mennessä kunnossa niin sitten alamme aikatauluttamaan toista silmää. Toivon, että kesän voisi olla normisti ja toisen silmän voisi operoida vasta kesän jälkeen.

PS Jos et ole lukaissut fiiliksiäni toimenpiteestä ja ekasta viikosta niin tekstiin pääset tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti