lauantai 3. maaliskuuta 2018

Komuutin entisöinti maalaisromanttiseen ilmeeseenEteinen sai uuden ilmeen kun tasona ja säilytystilana toiminut arkku sai väistyä Facen Sisustuskirppikseltä löytämäni komuutin tieltä. Tykkään todella paljon vanhoista puuhuonekaluista ja  jos on valmis itse tarttumaan työvälineisiin niin näitä ihanuuksia saa ihan kohtuuhintaan.

Heti kun ilmoitus komuutista tuli niin kiireen vilkkaan ne kuuluisat yv:t ja hetken päästä oli jo sovittu mistä voin noutaa komuuttini. Hintaa tällä oli 75e mikä ei mun mielestä ollut paha - eihän kyseessä ole mikään lastulevy hökötys.

Ensin hioin vanhat maalit pois, sitten vuorossa oli maalaus ja jälleen hionta. Vanhojen vetimien kohdalle pakkelia ja taas maalausta ja hiontaa. Idea oli, että pinta tulee kulutetuksi eikä ns. koko valkoiseksi. Sitten vaan poraus ja uudet vetimet tilalle "oikeisiin" kohti.

Tiesin heti minkälaiset vetimet haluan ja mistä ne löytyykin.. Helsingissä paras valikoima on mielestäni Kellopelissä Kampissa ja sieltä olenkin toistakymmentä muutakin vedintä ostanut. Tällä kertaa vaan hieman harmitti kun Kellopelissä nuo vetimet oli 9,90e/kpl ja viikkoa myöhemmin kun vierailtiin Kasvihuoneilmiössä niin täsmälleen samat vetimet oli siellä vaan 4,50e/kpl..

Eli tälle komuutille tuli hintaa about 115e. Maalia mulla olikin entuudestaan niin en sille laskenut mitään hintaa.

Ennen tuunausta


Tuunauksen jälkeen
Lasiset vetimet Kellopelistä

Tarkemmat työohjeet:


1. Putsaa pinnat ja hio vanhat maalit pois/tasaiseksi. Vanhat maalit on yleensä aikasta hevisti kiinni niin kokonaan poistaminen saattaa olla työlästä, mutta riittää kun hiot kokonaisuuden niin että uutta maalipintaa maalattaessa ei näy rajat.
2. Paklaa tarvittaessa naarmut ja esim. tässä halusin muuttaa vetimien sijaintia, niin paklasin reiät umpeen. Hio pakkelikohdat tasaiseksi ennen maalaamista.
3. Käytän kalusteissa usein Tikkurilan puolihimmeää kalustemaalia. Maalia valitessa tulee kiinnittää huomiota käyttöön - esim. kalustemaali on siitä hyvä, että kestää kulutusta (tuoleissa istumista ja pintojen pyyhkimistä).
4. Vanhahtavan pinnan luomiseen ensin siis hion kauttaaltaan ja sitten maalaan pinnan.
5. Kun on olen maalannut pinnan noin kahteen kertaan otan hiomapaperin käteen ja alan hiomaan reunoja, kulmia ja pintoja kalusteesta.
6. Tätä hionta ja maalaus kierrosta voi toistaa niin kauan kuin kaluste on mieleinen :).
7. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen niin poraat vaan uudet reiät vetimille tai jos käytät vanhoja reikiä niin sitten vaan vetimet kiinni.

Kokonaisuudessaan tähän menee helposti viikonloppu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti