keskiviikko 2. elokuuta 2017

DIY - Kylppäriremppaa

Aaahhh... nyt se on valmis!! Ostin nykyisen kotini vuonna 2009 ja tykästyin tähän kylppärin "isouteen". Tilassa yhdistyy kodinhoitohuone ja kylpyhuone jaotellen niin, että alla olevassa ekassa kuvassa sauna ja suihku jäävät huoneen toiseen päähän ja toisessa päässä on tämä "kodarin" -tyylinen tila.

En kuitenkaan tykännyt tästä näkymästä.. Lämmöntalteenotto (LTO) on ruma ja tason kulmaan jää hukkatilaa, työvalo on ruma ja enpä sitä ole ikinä juurikaan käyttänyt. Myös nuo kaapit olivat epäkäytännölliset. Pesutorni sijoittui tuohon LTO/kaapin ja lavuaarin väliin. Visualistina en saanut mitään kiksiä tästä näkymästä vaikka nautinkin "suuresta" tilasta jossa neljä henkeä mahtuu hyvin pyörimään.


Tällä kuitenkin mentiin aina vuoteen 2015, jolloin poistin korkean siivouskaapin ja LTO:n alla olevan kaapin. Siirsin pesukoneen ja kuivausrummun vierekkäin ja siinä yhteydessä maalasin katon valkoiseksi. Vuoden 2016 alussa pesutornin vanhalle paikalle tuli jenkkikaappi, koska mikä sen kätevämpää kuin saunasta tullessa ottaa saunajuomat suoraan jääkaappikylmänä ;).

Nyt kesällä 2017 alkoikin sitten muutostyön isompi vaihe kun pari vuotta suunniteltu projekti nytkähti käyntiin (ollut koko ajan jotain proggigsia ja homma on aina saanut siirtyä muiden hommien tieltä).

Koneet olivat jo oikeassa paikassa, eli tässä vaiheessa oli tarkoitus rakentaa väliseinä jääkaapin ja lavuaarin väliin, takaseinä paneloida, sähköjen uudelleen veto ja laittaa uusi sisustusvalaisin ja laittaa verhot joiden taakse jää kaikki siististi piiloon.

Hommaan meni kaikkinensa 3 päivää ja kustannus oli n. 260e. Sähkömies ja työmies löytyi omasta takaa, joten hänen palkkionsa on vielä neuvottelun alla :D.

Mutta lopputulos on tässä ja nyt voin sanoa, että tykkään <3. Vielä homma jatkuu peilikaapin ja lavuaarin osalta, mutta iso muutos tuli joka tapauksessa ilmeeseen :).


Tähdet, tähdet... rakastan tähtiä sisustuksessa <3.

Jääkaapissa kätevästi saunajuomat ja jäkiksen päällä korissa LG:n kaiutin, joten musakin kuuluu kätevästi kylppärissä (saunassa mulla on ihan oma ratkaisu musalle), likapyykkikori ja korit mm. pesuaineille, hiustenlaittovälineille jne jää piiloon katseilta..

Kylppäriin tulossa vielä lisää tauluja.
Teema tekstissä jonka tein photarissa kehykseen ja kuvissa on matkustaminen.
Matkustaminen on lähellä sydäntä ja muistoja on paljon reissuilta.

Tarvikelistaa:

Paneelit, maalit ja sähköjohdot etc. Starkista, Bauhausista, Kodin Terrasta
Suihkuverhot ja tanko Jyskistä
Kehykset Ikeasta
Lamppu Bauhausista
Singerpöytä tuunattu itseEi kommentteja:

Lähetä kommentti