perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kirjankansien uusi elämä

Edellisessä postauksessa esittelinkin Kierrätyskeskuksen löytöni. No, isommat kirjankannet tuunasin jo kortiksi/lahjapaketiksi. Tämä menee mieheni vanhemmille synttärilahjaksi eli mukaan sujahti musiikki cd sekä arpoja.

Halusin tehdä tästä vähän rustiikkisen. Kirjan kannet olivat niin ihanat sellaisenaan ja toisaalta myös halusin, että varsinainen yllätys paljastuu vasta kun kannet avaa. Eli kansiin en tehnyt mitään. Nehän olisi voinut myös halutessaan koristella. Nythän tämän voi laittaa vaikka kirjahyllyyn muiden kirjojen sekaan :). CD-kotelon leikkautin Silhouetella. Ostin vaan Storesta CD-kotelon leikkuukuvion (0,79e) ja leikkasin sen mustalle kartongille.

Kuvioitu kartonki on Graphic45:n, tykkään G45:n papereista kun ne ovat tosiaan sellaista vanhahtavaa kuvioinniltaan ja väritykseltään. Tummanpunainen tuli kirjankansista ja myös ko. väri sopii mielestäni sekä miehelle että naiselle. Musta on myös hyvä perusväri tähän teemaan. Sitten vaan lisätty Washiteippejä (perhos- sekä tähtiteippi). Tuohon taitekohtaan teipit on just hyviä kun pysyvät hyvin taitteessa. Sitten vaan kasasin kukkaset varastoistani ja metallikoristeet ja hieman kimalleliimaa kukkiin.

Näissä vähän tukevammissa töissä kannattaa käyttää kunnon liimoja. Itse käytän teippikonetta ihan reunaosiin ja keskusosiin Aleenen liimaa. Aleenen liimalla myös kukat ja koristeet. Kukat ja koristeet voisi myös laittaa kuumaliimalla. Näin varmistat, että työ kestää katsomista :).

Samalla ideallahan voisi tehdä esim. rahalle, lahjashekille, lahjakorteille tai vaikkapa suklaalevylle kannet.. ei muuta kuin mielikuvitus valloilleen :).

Oikeassa alakulmassa näet sisäosan ennen tuunausta ja sen yläpuolella on kansista kuva. Loput kuvat onkin sitten tuunauksen jälkeen :).

PS. Kuvat saa klikkaamalla isommaksi..
9 kommenttia:

 1. ompa upee..ja hei joko bloginamin voittaja on selvillä??yritin kattella aikasempia postauksia mutta en löytäny mistään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä selvillä kun olen ollut koneen ääressä satunnaisesti koko kesälomani :). Nyt loppuu loma ja palataan arkeen :).

   Poista
  2. aa..hienoa jotta oon sit kälähäkkänä onnittelemassa voittajaa..paratiisi kortti näyttää myöskin kivalta.

   Poista
 2. Hyvä idea ja tosi hieno lopputulos.

  VastaaPoista