maanantai 4. maaliskuuta 2013

Opastusta digiskräppäyksen maailmaan

Koska tuntuu, että digiskräppäys alkaa pikku hiljaa nostamaan täällä suomessakin enemmän päätänsä niin jaanpa omia vinkkejä tarvikevaraston kartuttamiseksi. Aiemmassa postauksessa olen kertonut miten lajittelen tarvikkeet koneelle, jotta käyttö olisi helppoa. Sama pätee myös digituotteisiin kuin ihan "oikeisiin" askartelu/skräppäystarvikkeisiin: järjestys helpottaa tekemistä ja ei syö motivaatiota :).

Aloitin itse digitarvikkeiden keräämisen ihan ilmaistuotteilla. Moni digifirma jakaa näitä "Freebies" tuotteita. Niitäkin keräämällä saa hyvin nopeasti kartutettua varastoa. Huomioi kuitenkin, että varastointi vie koneeltasi tilaa, eli kannattaa tallentamista varten harkita esim. ulkoista kovalevyä tms. ratkaisua.

Laitan tähän linkkilistaa muutamista (nämä siis ilmaisia omaan käyttöön):

Sweet Shoppe Designs
Best free digital scrapbook
Shabby Princess
Design House Digital
Persnickety Prints
Peppermint Creative
Weeds and Wild Flowers Design

Pinterestistä löytyy myös paljon ihanuuksia ilmaiseksi.. kokeile hakusanoina esim. free digital scrapbooking.

Maksullisia Kittejä voi ostaa mm.:

Peppermint Creative
Sweetshoppe Designs
Design House Digital
Two Peas in a Bucket
My Memories
Scrapbook Graphics
Gotta Pixel
Weeds and Wild Flowers Design
Sugarhillco
Oscraps
Designer Digitals
Jessica Sprague
Scrap Orchard
Captivated Visions
the Digi Chick

Melkeinpä kaikilla digituotteiden myyjillä on joitakin ilmaistuotteita, joten ei muuta kuin sulkeltamaan kauppojen ihaniin tuotteisiin.

Itse olen liittynyt viime syksynä The Daily Digi:n kuukausipaketin tilaajaksi. Olen ollut todella tyytyväinen pakettien sisältöön. Kuukauden paketin hinta on 6,90USD, kun ottaa jäsenyyden vuodeksi. Paketit ovat todella runsaita ja kokonaisuutena todella edullinen. Yleensä nämä runsaammat paketit ovat 6-10USD kappale (riippuen tietenkin valmistajasta). Jäseneksi voit liittyä: http://thedailydigi.com.

Tässä esimerkki nyt helmikuun paketista:


Digi Shop Talkin sivuille on kasattu hyvä lista näistä kuukausipaketeista.


Digimaailmassa on myös läjäpäin erilaisia kursseja kuvien käsittelyyn jne.. foorumeita joissa voi töitänsä esitellä ja keskustella.. haasteita.. Se onkin sitten toisen blogikirjoituksen paikka :).

4 kommenttia:

 1. No ohops, onpa halpoja nuo kuukausipaketit. Jotenkin en ole tullut edes ajatelleeksi että digituotteistakin voisi olla sellaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tosiaan halpoja. Ja Daily Digihän ei ole edes halvin :). Eikä muutenkaan nuo kittien hinnat ole mahdottomia kun miettii, että niitä voi käyttää kuinka monta kertaa tahansa jos taas lähtee kasaamaan keneltä tahansa "fyysiseltä" valmistajalta yhden malliston paperit ja koristeet saa helposti menemään tuhottomasti rahaa ;).

   Poista
 2. Itse olen nykyään aika tarkka uusien matskujen hankinnassa eli feebieitä tulee aika harvoin napattua enää matkaan (ku joskus aikoinaan aloittelin niin silloin niitä keräilin, valitettavasti olin laiska järjestämään niitä asian mukaisesti toisin kuin maksulliset kamat). Noita kittejä en ole tilaillut, koska tuntuu että makuni on tietynlainen ja olisin luultavasti pettynyt kun huomaisin että kitti ei sisällä ihan sitä ominta juttua eli siksi ostan juuri tarkasti vain mistä tykkään. Ja toisaalta aika pitkälti saatan säätään valmiidenkin kittien värejä paremmin minulle sopivaan sävyyn.

  VastaaPoista
 3. Juu.. ei itsekään enää tule tartuttua ilmaisiin juuri ollenkaan. Project Life on poikkeus. Siihen on tosi paljon ihania tuotteita ja niitä olen hyödyntänyt omassa projektissa. Mä olen tykännyt kyllä tuosta Daily Digistä ja joka kuukausi on ollut ainakin pari mieluista ja niissäkin mitkä ei ihan täysillä iske on usein hyviä yksittäisiä elementtejä. Sorttaan tosiaan kahteen erään kitit: ihan yhtenä kittinä ja sitten mulla on lajiteltu paperit, nauhat, napit, roiskeet jne. omiin tiedostoihin. Näin pystyn helposti lisäämään juuri niitä elementtejä joita tarvitsen ilman, että tarvitsee selailla kittejä läpi :).

  VastaaPoista