lauantai 16. maaliskuuta 2013

Ikean pöydän uusi kuosi

Iltaisin istun yleensä tietokoneen kera olkkarissa. Sitä varten olenkin hommannut jo vuosi sitten tälläisen kätevän Ikea pöydän. Pöytä ei ole ainakaan hinnalla pilattu ja olenkin tykännyt tosi paljon pöydästä :). Sainkin tässä yksi viikonloppu ajatuksen tuunata pöydän enemmän olohuoneen väreihin sopivaksi. Idea toteutuksesta lähti lipastosta jonka tuunasin jo toissa vuonna hieman samalla tyylillä (toisen postauksen paikka :)).

Tässä alkuperäinen pöytä:


Minun tuunauksen jäljiltä työvaiheittain:

1. Liimasin vedenkestävällä EriKeeperillä vuoden 1953 Suomen Kuvalehtiä. 
Nämä on ollut kivoja työstää kun ovat juuri oikean sävyisiä (siis minun tarpeisiini :)) lehtiä ja 
lehdet ovat hieman "haperoa" :)

Saa mennä reippaasti yli laitojen. Kun liima on kuivunut voi keski-hienolla hiekkapaperilla hioa reunat (ks. kuvassa oikea alareuna on jo hiottu) sekä hioa myös koko pinta tasaiseksi. Tätä toimenpidettä tein pari kerrosta. Eli eka pinnan hiottuani laitoin vielä toisen kerroksen ja toistin hionnan. Huom. pintaa saa/pitää hioa kunnolla! Tulee kulutetun näköinen pinta.


2. Kun pinta on hiottu on aika tarttua Gessoon. Gessohan on kuivuessaan kipsimäinen ja kestää kosteutta. Olen levittänyt gessoa lastalla sekä siveltimellä reunoihin ja "sinne tänne". Anna kuivua pinnan jälleen. Kun pinta on kuiva on aika jälleen ottaa hiekkapaperi. Taas saat ihan kunnolla hioa pintaa. Hio kunnes lopputulos on tasainen ja miellyttää silmääsi. Tätäkin voi toistaa juuri niin paljon kuin itse haluat.


3. Minun pöytäni pääsi tämän jälkeen käyttöön. Halutessaanhan tähän voisi vielä vetää
matan kalustelakan. Itse kuitenkin en tämän pöydän ääressä "läträä" vesien kanssa, joten tämä hieman kosteutta kestävä ratkaisu toimii minulle. Tykkäsin todella paljon lopputuloksesta.

10 kommenttia: