keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kesäiset grillivartaat



Kyllä kesä ja grillaaminen vaan kuuluu yhteen kuin nenä päähän.
Yhtenä lempiherkkuna ovat grillivartaat. Ne on helppo valmistaa ja jokaiselle voi valmistaa juuri sellaisen vartaan missä on omat lempiherkut.

Meillä vartaissa oli lihoina sisäfilettä, possun filettä ja kanaa. Kasviksina tällä kertaa paprikaa ja harkkusieniä. Myös mm. kesäkurpitsa toimii todella hyvin.

Grillimarinadi alá Jii

1 dl rypsiöljyä
0,5 dl Sweet chili (esim. Lidl)
0,5 dl Coca Cola
1 rkl soijakastiketta
1 salottisipuli pilkottuna
1 rkl vasikkafondia
1 rkl Worcerstershiren kastiketta
Ripaus mustapippuria (max 1 tl)
1 tl makeaa/tulista sinappia
Voi laittaa vielä  2 rkl grillikastiketta (esim. Lidlin BBQ-marinadi/Kentacty whisky)


Sekoita kaikki lihat ja kasvikset marinadissa ja anna olla tovi (tuntikin ihan fine).
Rakenna vartaat ja laita grilliin n. 20 minuutiksi. Samaan aikaan kiehuu perunat ja vaikka porkkanat sekä rakentuu vihreä salaatti.

Viininä tällä kertaa ihan peruspunkku - Castillo de Molina - Reserva Cabernet Sauvignon (Alko 10,79e). Itse tutustuin tähän viiniin vuonna 1999 (joo ikuisuus sitten) ja se oli ensimmäisiä viinejä joista aloin oikeasti tykkäämään. Tämän viinin vuoden 2013 vuosikerta voitti kultamitalin alle 11 euron viineissä Vuoden Viinit kisassa 2016. Ei itsellä ihan sille tasolle yltä, mutta menee kyllä erinomaisesti "arkiruokailussa". Suosittelen.


Mitä teidän grillissä sihisee kesällä eniten :)? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti